Backe – Vägen till snabba fötter och snygga ben

Posted by Andreas on april 14, 2013
Löpträning

Normalt sett ger jag mig inte på intervaller efter en långpassdag. Men kroppen kändes pigg och jag ville testa och utesluta att gårdagens dålig känsla i andningen inte var här för att stanna.

Tack vare beslut om intervall fick jag även möjligheten att testa mina nya stridsspetsar, Asics Sky Speed (recension kommer senare när fler mil genomförts).

Skyspeed

Startade kroppen med en uppvärmning på 3,5 km, fick bromsa för att inte kuta för fort. Det är viktigt för mig att ta det lugnt innan själva explosionsmomentet, snittade ca 5:15/km.

Äntligen framme vid backen, en backe som är ca 200m lång och för att minimera skaderisken så siktade jag på 4:30. Jag har bestämt för att skapa kvalitet i min träning, därför är steget och hållningen en viktig del för mig. Jag tror att om jag kan träna in en ekonomisk löpning så kommer jag givetvis längre i min ultrasatsning, men också snabbre fram på de korta distanserna.
FÖrsta intervallen, rejält kontrollerad, ca 4:10. Och så fortsatte det, pendlade mellan 4-4:20 med riktigt god kontroll och känsla.

Nöjd och belåten och summerar veckan på följande sätt:
Mån: 6,5 km 4:59/km
Tis: Styrka hemma, rygg, mage + armhävningar
Ons: 5,3 km 5:03/km
Tor: 9 km 4:58/km
Fre: Vila
Lör: 22,5 km 5:33/km
Sön: 9 km 5:44/km – Intervaller flack backe x8, ca. 4-4:20/km
Totalt: 52,3 km

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu