Så är jag på riktigt igång (igen)

Posted by Andreas on april 01, 2012
Löpträning

Jag är så glad över att äntligen vara igång med löpningen, igen. Under perioden av svajighet med förkylning, feber och halsont fick jag tid att tänka och planera. Det är bra, reflektion är aldrig fel även om jag hellre löper på utan sjukdom. Hur som helst har jag nu genomfört min första riktiga träningsvecka, fem pass. Jag valde att gå ut lugnt genom att stegra distanserna för varje dag som gick. Började tisdagen med 6 km i lugnt tempo, onsdagen 10 km, torsdagen 18 km, lördagen 10 km (skulle bli lugnt men allt kändes helt underbart så landade passet i 5:15-tempo).

Så idag, söndag, smällde jag på med 29,1 km. I vanlig ordning sprang jag till starten vid Stadion (ca. 4 km), på TSM-schemat stod det 24 km medelhårt tempo, d.v.s 5:50, stundtals låg vi och körde på 5:30 vilket jag tyckte kändes bra. På 19:e så stundade en backe som aldrig tog slut, en del löpare började gå men jag bestämde mig för att genomföra och sträckte på mig och sprang mycket på framfoten, det hjälper faktiskt mycket. Väl tillbaka var det rejält trötta ben och jag fick designa om hemfärden, sprang ytterligare 1 km, sedan fick det bli rapp promenad.

Summerar en riktigt bra vecka med 73 löpta km, I´m back!

Utdrag från dagens pass (kan dra av 3 min för vätskepauser):

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu