Korta intervaller för springets skull

Posted by Andreas on oktober 15, 2011
Löpträning

I onsdags blev det intervaller utanför Karlbergs slott. 9 x 140-150m, ca. 30 sekunder i 3:40-3:50 tempo. Det kändes väldigt bra i kroppen och snabbheten finns där någonstans. Nu gäller det bara att skrämma fram den rejält inför söndagens Hässelbylopp, årsmåltiden 45 minuter ska tas.

Blickar tillbaka ett år, då var Hässelby mitt andra lopp någonsin, var nervös, sprang sämre än på träning och gjorde ett riktigt dåligt lopp. I år har jag helt andra förutsättningar, där jag för ett år sedan var med milen är jag nu med halvmaran. Har lärt mig att mycket sitter mentalt, att långpass, snabbdistans, distans och intervallpass är avgörande för att bli en bättre löpare. Löpning är kul, jag tror jag endast känt att det är jobbigt att ta sig ut två till tre gånger av årets alla pass, det är fördel ;) .

Sitter nu, lördag morgon och vill inget hellre än att ta mig ut på långpass, men att göra det dagen för är kanske inte det bästa draget. Sitter snällt kvar i soffan, brygger nog lite mer kaffe och blickar framåt mot vilka lopp som kan intressera mig i vinter? Kanske Tömilen, något längre lopp, finns väl något runt Råsta sjön? Det kanske bara är för speciellt inbjudna? Känner att jag vill ha roliga lopp i vinter för att lysa upp den i övrigt underbara perioden ytterligare. Vinterträning för mig är den bästa träningen, ju mer snö desto större utmaning och desto bättre känsla efteråt.

Nu blev jag taggad, ska boka några lopp :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu