Nytt PB på 5 km

Posted by Andreas on oktober 02, 2011
Löpträning

Det blev en fantastiskt dag igår i Hagaparken. Det började med att jag rullade ner med cykeln, gjorde en efteranmälan för att sedan ta det lugnt på startområdet. Jag satte mig i gräset och gladde mig åt hur fantastiskt många löpare vi är, det bokstavligt talat vällde in folk i parken.

12:30 Uppvärming, tog mig till asfaltsrakan bredvid starten och körde lugn uppjogg följt av några rusher, kroppen reagerade bra men jag tyckte inte skorna var så bekväma (Asics Tarther), inte gillat dem alls men ville springa i det lättaste jag hade. Tog ett toalettbesök och gick sedan borta till mina vänner Sebastian och Josephine (tack för passning av mobiltelefon), nu var det endast 10 minuter till start, började bli lite nervös, 21 minuter på 5 km är alltid 21 minuter.

Kryssade mellan aerobicsuppvärmande tjejer och killar och lyckades tillslut få en plats på rad två i startgrupp 1. Fick höra att någon typ av nedräkning skulle äga rum så ställde mig i startposition, och plötsligt går startskottet, vad är det här? Ingen nedräkning? Nåja, bara köra då. Placerade mig direkt som nummer fem i ledet och tryckte på rätt bra första fem hundra metrarna, tittade på klockan och såg att tempot låg på 3:45, lite väl snabbt så justerade mig till tänkt tempo 4:10. Vid två kilometer skulle jag kolla snittet och ser till min fasa att jag missat slå igång klockan, kollade istället tiden och ser att jag dragit av de två första i 4-tempo. Vidare in i loppet följer några enklare backar, en vätskekontroll som jag konstigt nog drack vatten i (ej planerat, behövs inte på 5), tappade några sekunder där. Och rätt var det är så kommer jag in på upploppet, tar rygg på två personer jag blivit omsprungen av och tänker, ALDRIG att dessa två ska ta mig, och jag springer om, speakern basunerar ut: vilken spurt av startnummer 335, otroligt skön känsla :) , ser fram emot att se filmen på målgången.

I mål träffar jag en väldigt trevlig kille och vi diskuterar loppet, han tror att han kom in som nummer fem och jag tror att jag kom in bland de 30 första. Nöjd kastar jag mig över goodiebagen och vandrar sedan bort till mina vänner som tror att min sluttid ligger någonstans runt 21 minuter.  Senare på kvällen presenteras resultatet, 21:52 (snittempo 4:22), extremt kul med nytt PB men surt att jag inte klarade mitt mål på 21. Placerade mig således 32 av 222 i herrklassen och 42 av 1449 totalt.

Nu ska jag ta det lugnt och kanske blir det en återhämtningsjogg i eftermiddag, vi ses i spåret!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu