2011-09-24 Lidingö MK15, dagen då allt fungerade!

Posted by Andreas on september 25, 2011
Löpträning

Vilken dag det blev igår, vädret, löpningen, stämningen, allt var helt fantastiskt!

Dagen började med att jag gick upp 06.00 för en frukost bestående av havregrynsgröt, två ägg, två smörgåsar, ett glas juice, resorb och kaffe. Startade i bil från Holmen till Lidingövallen kl. 08.00 för att ha gott om tid innan start. Väl framme fick jag parkering direkt, klädde på mig överdragskläder (lite småkyligt på morgonen) och gick bort till väskinlämningen. Sedan tog jag direkt en promenad bort till Koltårps Gärde där starten skulle äga rum. Satte mig i solen och insöp atmosfären, vilken härlig dag vet jag att jag tänkte. Jag surplade i mig en energidricka och utförde alla toalettbesök. 09:40 började uppvärmningen, några snabba rusher och stretching, jag kände att kroppen var laddad. Fem minuter innan start droppade jag överdragskläderna i startfållan och gjorde mig redo. Skymtade Löparjanne och önskade lycka till.

Starten gick och det var många löpare som samsades om gräsytan, ändå väldigt bra utrymme. Jag höll min plan om att lägga mig på 5:20-tempo och att lite längre in i loppet ta rygg/riktmärke på en löpare i samma tempo. Hittade en man med grön tröja som jag följde, nu slutade jag titta på klockan och drev bara på, riktigt skön känsla efter 5 km, började fundera på sluttid med slutade omedelbart då detta tidigare bara gett mig problem. Fortsatte backe upp och backe ner, min ”farthållare” i grön tröja började sakta ned, jag sprang om uppför, varför jag var tvungen att hitta en ny, denna gång fick det bli en tjej i rosa linne. Hon höll ett bra tempo, jag tog in på henne i uppförslöpningen medan hon gasade på nedför. Min strategi i uppförslöpningen med kortare steg, arbeta mer med armarna fungerade riktigt bra, jag tog många placeringen just uppför. Tjejen försvann på de sista kilometrarna, vet inte om jag sprang om eller om hon la i sista växeln men i denna stund spelade det mindre roll, jag hade fina krafter kvar att ”klara mig själv” :) . Väl ute ur skogen skymtade jag målgången och jag la in de sista krafterna i form av spurt, räknade lite snabbt att jag måste passerat minst 15-20 personer på upploppsrakan, steget perfekt, armarna perfekt, allt perfekt! Stannade klockan och såg 1.19.04, underbar känsla och målet var nått.

Nöjd med prestationen tog jag min medalj och allt ät och drickbart. Träffade återigen Löparjanne, en mycket nöjd sådan som satt personbästa, vi stod en stund och pratade om dagens lopp och tidigare/kommande lopp, mycket trevligt. Sedan gav jag mig iväg till Vallen igen, joggade faktiskt en bit, så glad var jag :) .

Nu ska benen få lite vila innan uppladdningen inför Topploppet börjar, 5 km nästa lördag med siktet inställt på 21 minuter, då kommer det gå undan.

Lite löpardata från loppet:
Distans: 15 km
Tid: 1.19.04
Tempo: 5:18
Puls: 167

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu