Min första halvmaradistans någonsin!

Posted by Andreas on maj 08, 2011
Löpträning

Holmenlöparen

Då har jag genomfört min första halvmaradistans någonsin, häftig känsla efteråt men mycket slit och löpardemoner på resans gång.

Det var en en fantastisk majdag med strålande sol, mer eller mindre vindstilla, bra stämning i startområdet. Jag hade en riktigt god känsla i kroppen trots bortfallet av träning de senaste 14 dagarna. Det skulle bli riktigt kul att äntligen få springa igen. Min plan var att hålla 5:30 tempo jämnt igenom (träningstempo 5:40-5:50 på långpass).

11:35, startskottet
Snigelfart i starten, det var omöjligt att komma in i tänkt tempo under första kilometern. Strax därefter släppte det på och jag kunde lägga mig runt 5:15:-5:20 med riktigt bra känsla. Allt rullade på, kilometer efter kilometer betades av och än så länge såg jag ingen tillstymmelse till löpardemoner.
Efter de första tio kilometerna (första varvet) blir man lite irriterad på alla som valt att springa just 10km, skulle ju vara skönt att vara klar redan nu :p.
Dock ändrade jag fokus och startade en längtan till att få befinna mig på 18-19km, men det visades sig bli en rejäl resa dit. Efter 15km kom demonerna, demonerna ville att jag skulle gå för att ta igen energi, först ville de att jag skulle gå i backarna, sedan även på plan mark, nu blev jag jävligt förbannad. Dessvärre gick jag med på deras krav och gick ett antal gånger, 30-60 sekunder, målet var ju solklart, absolut inte gå! Har aldrig gjort det på träning, så varför i hela friden börja nu? :( Nåja, låt mig ta detta med mig till nästa gång, psyket måste justeras ytterligare för att klara de tuffa sista kilometerna.

Ser trots detta med stor stolthet och glädje tillbaka på gårdagens prestation, jag har genomfört en halvmara, något jag för ett år sedan skrattade högt åt när folk frågade om jag skulle springa den distansen.

Nu har jag en officiell tid även på denna distans och kommer fortsätta hårdträningen för att bli bättre.
Det som nu stundar är Milspåret (18 maj), ska innan dess in med tre träningspass varav ett intervall, men först blir det vila, det känns att jag rörde på mig igår :)

Holmenlöparen
Ca. 20 meter kvar till mål där det bjöds på energidryck och bulle, mums!

Löpardata
Sträcka: 21,0975km
Tid: 02:00:15
Tempo: 5:40
Snittpuls: 172 (88% av max)
Högsta puls: 192  (98% av max)

På återhörande och hoppas vi ses vid starten av Milspåret!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu