Nytt PB på 5km

Posted by Andreas on april 18, 2011
Löpträning

Idag var det dags för ett efterlängtat tempopass på 5km, målet var 22 minuter. Började med en uppvärmning på 3km i 5:30 tempo, avslutade med lite spark i rumpan och tänjning.

Sedan var det då dags, djävulspasset, bara köra på tänkte jag. Startade alldeles för fort en bra bit under 4 min/km, sprang om många på första rakan längs Norr Mälarstrand, fick stabiliserade mig en aning och lyckades hitta ett jämnt tempo på mellan 4:20 och 4:30. Efter 3km ville jag att det skulle vara slut men kopplade direkt över på en annan tanke, tanken att kunna köra milen under 45, då måste man ta vägen genom detta.

Sluttid 21:51 i ett snittempo på 4:22, med en snittpuls på 168. Personbästa för mig, och ytterligare en tagning av årsmål, måste nu fundera ut vad mitt nya mål på 5km ska bli. Vad är egentligen möjligt inom en period om tre månader fram? Får suga på den, nu ska jag först njuta av min prestation :)

Trevlig kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu