Premiärmilen, första loppet för år avklarat!

Posted by Andreas on mars 27, 2011
Löpträning

Så var det dags för Premiärmilen (10 km), ett lopp jag längtat mycket efter men också ett lopp jag oroat mig mycket inför, skulle jag kunna springa eller inte? Har nämligen de senaste två veckorna haft en förkylning som inte riktigt velat ge mig sig. Jag har vilat mycket för att komma till start och det gjorde jag.

Satte ett mål på under 48 min (officiellt PB 53:49), relativt tuff målsättning men med vinterns träning och främst vilka tider jag klarat på träning kändes det rimligt.

Jag bestämde mig för att starta i motionsgruppen under 48 min, träffade några gamla kollegor som satsade på under timmen, körde uppvärmningen med dem, sedan var det fokus på mig själv.

Startskottet gick, enligt plan skulle jag ta de första två kilometrarna på under 9 min för att ha en minut tillgodo, klarade detta precis. Nästa mål var att klara 5 km under 23 min för att ha ytterligare minuter tillgodo, mellantid: 23:03, synd att jag inte kom under. Nu började jag planera resten av loppet och bestämde för att försöka hålla ca. 4:40-4:45 fram till tionde kilometern, hamnade då och då över 5 min, främst i partierna uppför men lyckades ta igen nedför. Vid markeringen för 9 km började hållet smyga sig på, skit, skit, skit tänkte jag, men pressade handen hårt och tog djupa andetag, tanken var ju att höja tempot sista kilometern. När jag äntligen såg målgången nedför den sista backen kändes det helt underbart, alla tankar om hål var som bortblåsta, Garmin visade att under 48 min var taget om inget väldigt oväntat skulle ske, det gjorde det inte och jag spurtade allt vad jag hade kvar de sista 2-300 hundra meterna. Sluttid 47:24, en riktigt nöjd Holmenlöpare pustade ut och fyllde på med alla godsaker som delades ut i målgången.

Jag känner mig extremt stolt och extremt motiverad inför kommande utmaningar, bra start på ett nytt löparår, träning ger färdighet. Kärleken till denna motionsform har höjts ytterligare några snäpp :)

Loppet i siffror:
Distans: 10 km
Tid: 47:24
Tempo: 4:43
Puls: 177

Fortsatt trevlig helg, nu ska jag ta en välförtjänt öl eller två :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu