Då har veckan kommit då det är dags för mitt livs första marathon. Mycket förväntansfull på vad min träning gett mig, hur känslan kommer vara under, men också efter genomförande. Självklart infinner sig en viss ”löparhypokondri”, minsta lilla tecken på förkylning skapar rejäla funderingar, suck! Igår hade jag lite, lite ont i halsen, idag, ingenting. Valde ändå att inte träna idag, bara för att safea totalt.
Veckan ser ut som följer:
Tis: lätt löppass på band i tävlingsfart (jobbresa), 5 km.
Ons: lätt löppass på Holmen i tävlingsfart, 7 km. Mat: fisk och potatis.
Tor: lätt löppass på Holmen i tävlingsfart, 6 km. Mat: Oxfilé med pasta.
Fre: vila. Mat: ris och kyckling.
Lör: racetime! Frukost kl. 07:00, müsli, yoghurt, bröd, ägg, juice och kaffe. Sportdryck 50cl kl. 09:30. 10:00-start, toalett.
Tror på, efter många råd i diverse forum, att inte ändr på kosten men att äta mer dagarna före, främst kolhydrater. Under själva loppet kommer jag ha med mig egen sportdryck samt flapjacks, med andra ord, samma uppsätt som på långpassträning. Detta blir ett bra facit inför Stockholm Marathon, som är primeloppet för året.
Nu ska jag jobba med hypokondrin
Må väl och spring för livet!
Kommentera