Supertusingar @ Krillan IP

Posted by Andreas on juli 23, 2013
Löpträning

Idag var äntligen dags för intervaller igen, lite oklar kroppsstatus då gårdagen bjöd på cykling i motvind. Passet startade med lugn uppvärmning på 2 km. Sedan bar det av, supertusingar, helt nytt för mig, läste om det på maratonbloggen härom veckan och kände direkt att jag var tvungen att testa.

Såhär ser upplägget ut: Hitta ett tempo du kan hålla på distanserna 100, 200, 300 och 400 meter. Vila 30 sekunder mellan varje delintervall, när du nått 1000 meter tar du en längre vila, jag körde på 1,5-2 minuter. Hur gick det då? Helt ok, jag hade Krillan IP helt för mig själv, bara en sån sak gör mig glad. Mitt rikttempo var 3:30-3:40 vilket jag mestadels klarade av, några få intervaller blev däremot i 3:50-4:00 (skyller på motvinden).

Jag körde fem supertusingar, d.v.s 5 km i ett snitt runt 3:30-4:00 vilket kändes helt ok, på slutet blev jag rejält trött, men det är ju som sig bör, eller hur?

Nu blir det en paus i intervallträningen till fördel för morgonjoggar i rejäl värme, även det är fostrande, på sitt sätt.

Kör hårt i spåret!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu